Nieuws

Livar waarborgt kwaliteit ‘Met Krul’

In november hebben de eerste zeven slagers met 100% Livar varkensvlees in het assortiment het certificaat en het predicaat ‘Met Krul’ ontvangen. In een wereld waar consumenten toch regelmatig op het verkeerde been worden gezet wil Livar de kwaliteit waarborgen voor zowel slagers als consumenten. En dat doen zij ‘Met Krul’!

 

In de afgelopen maanden zijn diverse slagerijen door Kiwa VERIN, een onafhankelijke certificerende instantie, beoordeeld. Jos Tobben, Hoofd Verkoop & Marketing van Livar zegt: “Met trots mogen wij zeggen dat alle zeven Livar “Geselecteerde specialist” slagers die werken met 100% Livar varkensvlees het certificaat in ontvangst hebben mogen nemen. Zij voldoen aan alle gestelde voorwaarden om zich ‘Livar Geselecteerde Specialist Met Krul’ te mogen noemen.” De toevoeging ‘Met Krul’ geeft aan dat de slagers hebben gekozen voor 100% Livar varkensvlees in hun assortiment. “Met Krul kan op diverse manieren worden uitgelegd natuurlijk. Een krul voor goede prestatie, maar een krul in de staart van varkens is ook een aanduiding dat het goed gaat met het beestje. En wij krijgen smaak terug als beloning voor goed zorg.” zegt Jos Tobben.

 

Livarvarkens leven met hun krul in de staart al wroetend in Limburgse grond. Producent Livar staat voor puurheid en passie met een maatschappelijke waarde voor dier en milieu. Met een prachtig en eerlijk verhaal over herkomst bezitten zij een unieke positie in de markt. Voor zowel de slager als de consument mag er geen twijfel bestaan over de kwaliteit en herkomst van het varkensvlees. Daarom is Livar begonnen met het certificeren van slagers die 100% Livar vlees aanbieden. De gecertificeerde ondernemers kunnen zich hiermee onderscheiden en nóg meer zekerheid aanbieden richting de consument.

 

De gecertificeerde slagers ‘Met Krul’ krijgen marketingondersteuning aangeboden vanuit Livar om commercieel te kunnen profiteren van deze certificering. Komend jaar krijgen meer slagers de kans om zich te laten certificeren wanneer zij 100% Livar aanbieden.

De eerste Livar geselecteerde specialisten met krul zijn:

Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolai in Oosterwolde

Cees Blokdijk, keurslager in Medemblik

Loek van Vliet, keurslager in Alphen aan de Rijn

Rolph Drent, keurslager in Hoogeveen

Slagerij John Philipsen in Panningen

Slagerij van Melik Kerkrade in Kerkrade

Marco Veenema, Uw Slager in Soest


Terug naar overzicht