Ons Vlees

Chinese Style speklappen in zoete marinade

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

1 kg Livar speklappen van 1cm of 1,5 cm dik

1 bosje lente-ui ter garnering

 

Voor de marinade:

75 ml hoisin saus

75 ml soja saus

2 eetlepels rijstazijn

2 eetlepels honing

2 eetlepels (bruine) suiker

4 tenen knoflook, geperst

1,5 eetlepel Chinese 5-spice poederkruiden

 

 

Benodigdheden

Maatbeker en kwast voor de marinade, grote kom, bakplaat met opstaande rand, bakpapier

 

Bereiding

Maak de marinade door alle ingrediënten goed door elkaar te mixen. Doe de helft van de marinade samen met de speklappen in een kom. (Bewaar de andere helft van de marinade voor het moment dat je de speklappen gaat bakken) Zorg dat alle speklappen goed bedekt zijn met een laag marinade. Laat bij voorkeur een nacht marineren, maar 1-3 uur kan ook.

Na het marineren haal je de speklappen uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met opstaande rand met bakpapier. Verdeel de speklappen over de bakplaat en gebruik nu de achtergehouden marinade om de speklappen in te kwasten.

Bak aan één kant gedurende 30 minuten. Haal dan de bakplaat uit de oven, draai de speklappen om en kwast nogmaals in. Bak de andere kant ook 30 minuten. Herhaal dit eventueel (met een kortere baktijd)  totdat het vlees de gewenste krokantheid heeft bereikt.

 

Serveren

Maak de borden op met gekookte witte rijst en geroerbakte groente en leg de speklappen er bovenop. Je kunt de overgebleven marinade ook voor de groente gebruiken!Terug naar overzicht

Buikspek z/b z/zw z/kn (1/3)

Het buikspek van het Livarvarken zonder been, zonder zwoerd...

Bekijk product