Over Livar

Onze 7 beloften

Beloftes maken doen we graag, want uiteindelijk zijn we trots op ons product. Voor onze varkens willen we alleen het beste en het beste resulteert in 7 transparante afspraken, die we graag met iedereen delen.  

1. Buiten

Onze varkens kunnen naar hartelust buiten rondscharrelen in de modder. Mocht het weer het niet toelaten, dan kunnen ze er zelf voor kiezen om de warmte op te zoeken van de stallen, waar ze kunnen rondstruinen door het warme stro. Ideale omstandigheden, waardoor ze zich geen minuut van de dag hoeven te vervelen en hun krul in de staart fijn behouden kan blijven.

2. Regionaal

Het eerste thuis van onze varkens is op Abdij Lilbosch in Echt. Een locatie in het midden van Limburg, waar natuur en rust centraal staat. Onze Livarvarkens hebben hun start gekend op deze geschiedenisvolle locatie. Een plek waar de monniken in hun eigen levensonderhoud moeten voorzien. De uitgebalanceerde granen die de varkens de gehele dag naar hartelust tot zich kunnen nemen, bestaan uit diverse soorten granen zoals zomer- en winter tarwe en diverse gersten. Wist u dat al onze varkens verdeeld zijn over meerdere boerderijen en deze zich allemaal in Limburg bevinden?

3. Eerlijk concept

Onze varkens worden volgens eerlijk concept gehouden onder toeziend oog van de monniken waarbij wordt voldaan aan de belangrijkste keurmerken.

Samen met de Abdij is in goed overleg de juiste balans gevonden tussen respect voor de natuur en economisch rendement. Dit respect komt niet alleen tot uiting in dierenwelzijn, maar ook in de vorm van respect voor het milieu, respect voor de kloostergemeenschap en respect voor de consument en zijn smaak. Als één van deze aspecten in onbalans raakt binnen het Livarconcept doet dat afbreuk aan de duurzaamheid van het totale concept. Samen wordt er voor gewaakt dat dit nooit in onbalans kan komen.

4. Goed leven

Smaak ontstaat alleen met de grootst mogelijke zorg en passie. Deze zorg staat bij Livar hoog in het vaandel. Het drie sterren Beter Leven keurmerk is hier een prachtig voorbeeld van. Sinds 2016 is de volledige keten van Livar gecertificeerd met het drie sterren Beter Leven keurmerk van de dierenbescherming. Dit is het hoogst haalbare predicaat op het gebied van dierenwelzijn.

De gehele dag kunnen de varkens genieten van vers stromend water en uitgebalanceerde voedingswaarden van diverse soorten granen, alles van Limburgse bodem.

Door de goede levensomstandigheden ervaren de varkens geen stress en kunnen ze vrij hun leven vormen op de boerderij en dat is te zien! Het intramusculaire vet van het vlees is samen met het regionale graan, de drager van de smaak.

5. Vakmensen

Livar heeft haar eigen keten in beheer. Hierdoor kunnen we dagelijks zien wat er gebeurd en waar ons vlees naartoe gaat. Controle staat bij ons hoog in het vaandel. In onze eigen uitsnijderij in Echt wordt alles vers bereid en vervolgt het vlees vervolgens zijn weg naar de afnemers.

6. Exclusief

Onze Livar producten zijn verkrijgbaar bij de betere restaurants en vers speciaalzaken, waaronder diverse groothandels en slagerijen. Wilt u graag weten op welke specifieke locaties u ons kunt terugvinden? Kijk dan bij de verkrijgbaarheid voor meer informatie.

7. Mensen

Onze varkens zijn opgegroeid met volle aandacht, waardoor ze interesse van anderen alleen maar  kunnen waarderen. Wilt u ons een keer een bezoek brengen? Kijk dan voor meer informatie bij onze bedrijfsbezoeken. Zien we u binnenkort terug?