Poké bowl
Met Livar buikspek
Voor 2 personen
Buikspek marinade
Benodigdheden:
4 eetlepels ketjap
4 eetlepels sojasaus
4 theelepels sambal
2 tenen knoflook
4 theelepels tomatenketchup
2 eetlepels hoisin
4 Livar speklapjes
Bereiding
Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng deze. Dek de kom af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Poké Bowl
Benodigdheden
200 gram gekookte pandan rijst
1 mango
1 avocado
1 komkommer
8 radijsjes
200 gram gedopte edamame bonen
1 lente ui
1 rode peper
4 gegaarde Livar speklapjes (zie marinade)
Bereiding
Bak in een koekenpan de speklapjes aan beide kanten aan. Giet de rest van de marinade eroverheen en laat kort karamelliseren. Breng alles over in een ovenschaal en gaar daarna verder in een oven van 180 graden Celsius. De speklapjes moeten een kerntemperatuur hebben van 70 graden Celsius.
Snijdt vervolgens de avocado, mango, radijsjes en lente ui fijn. Snijdt de komkommer in vieren en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Snijdt dit vervolgens klein en leg in sushi azijn. Snijdt de rode peper in dunne ringen en bak samen met de edamame bonen 5 minuten op middelhoog vuur in de koekenpan. Bewaar alles apart.
Dressing
Benodigdheden
3 eetlepels sriracha
4 eetlepels mayonaise
1 limoen (sap + schil)
1 sinaasappel (sap + schil)
Bereiding
Meng de sriracha, mayonaise, limoen (schil + sap) en sinaasappel (schil + sap) en bewaar apart.
Afwerking van de poké bowl
Verdeel de rijst over 2 kommen en verdeel daarover de garnituren. Zorg dat de garnituren per stuk bij elkaar blijven. Snijdt het gegaarde buikspek in reepjes of blokjes en leg in het midden van de poké bowl. Druppel de sriracha dressing over het geheel.
Terug naar overzicht
Buikspek marinade
Benodigdheden:
4 eetlepels ketjap
4 eetlepels sojasaus
4 theelepels sambal
2 tenen knoflook
4 theelepels tomatenketchup
2 eetlepels hoisin
4 Livar speklapjes
Bereiding
Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng deze. Dek de kom af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Poké Bowl
Benodigdheden
200 gram gekookte pandan rijst
1 mango
1 avocado
1 komkommer
8 radijsjes
200 gram gedopte edamame bonen
1 lente ui
1 rode peper
4 gegaarde Livar speklapjes (zie marinade)
Bereiding
Bak in een koekenpan de speklapjes aan beide kanten aan. Giet de rest van de marinade eroverheen en laat kort karamelliseren. Breng alles over in een ovenschaal en gaar daarna verder in een oven van 180 graden Celsius. De speklapjes moeten een kerntemperatuur hebben van 70 graden Celsius.
Snijdt vervolgens de avocado, mango, radijsjes en lente ui fijn. Snijdt de komkommer in vieren en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Snijdt dit vervolgens klein en leg in sushi azijn. Snijdt de rode peper in dunne ringen en bak samen met de edamame bonen 5 minuten op middelhoog vuur in de koekenpan. Bewaar alles apart.
Dressing
Benodigdheden
3 eetlepels sriracha
4 eetlepels mayonaise
1 limoen (sap + schil)
1 sinaasappel (sap + schil)
Bereiding
Meng de sriracha, mayonaise, limoen (schil + sap) en sinaasappel (schil + sap) en bewaar apart.
Afwerking van de poké bowl
Verdeel de rijst over 2 kommen en verdeel daarover de garnituren. Zorg dat de garnituren per stuk bij elkaar blijven. Snijdt het gegaarde buikspek in reepjes of blokjes en leg in het midden van de poké bowl. Druppel de sriracha dressing over het geheel.
Terug naar overzicht
Buikspek z/b z/zw z/kn (1/3)
Het buikspek van het Livarvarken zonder been, zonder zwoerd...
Bekijk product