Nieuws

Livar op Texel

Livar op Texel
Slagerij Moormann & de Boer eerste Livar Geselecteerd Specialist op de Waddeneilanden

Slagerij Moormann & de Boer behoort sinds kort tot een streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat 'Geselecteerd Livar Specialist' is. Een predicaat uit de slagerswereld om trots op te zijn. Slagerij Moormann & de Boer is hiermee de allereerste Livar Geselecteerd Specialist op de Waddeneilanden.

“Wij zijn bijzonder trots op het predicaat en blij met de samenwerking met Livar”, aldus Kees Moormann. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten voldoende kennis te hebben van het ‘Limburgs Kloostervarken’, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten.

“De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van Limburgse ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!”

“Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en gemarmerd met intramusculaire vetten, dé smaakdrager van vlees. Het vlees is langer houdbaar en heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies. Het welzijn van de dieren is voor Livar en de monniken op de kloosterboerderij heel belangrijk. Omdat dat goed is voor het dier, dit de vleeskwaliteit ten goede komt en het overeenkomt met de geloofsovertuiging van de monniken op de Abdij. In 1999 hebben we een compleet nieuw pand laten bouwen op een ander locatie in de Koog, gericht op de toekomst voor de huidige slagerijen zoals de consument dat verwacht. Met grote gekoelde werkruimtes voor de webshop en EG gekeurde werkplaats voor de vleesconserven productie. Livar past perfect binnen ons assortiment, want of het nu gaat om ons rundvlees, varken, kip of lam, wij gaan altijd voor top kwaliteit vlees met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn en leveranciers die even vooruitstrevend zijn als wij” aldus Katja de Boer.

Terug naar overzicht